"Magyarország befogadó, Budapest jól szervezett és tiszta" - Marco Bulf

A Magyarország és Olaszország közötti kereskedelmi forgalom 33 százalékkal nőtt az elmúlt négy évben, a 2014-es 7,1 milliárd euró után 2017-ben elérte a 9,5 milliárd eurót - mondta Marco Bulf, az Olasz Külkereskedelmi Intézet budapesti irodájának igazgatója a Kossuth rádióban.
Szász Péter, 2018. április 27. péntek, 17:15
Fotó: Pixabay

Az Olaszországba irányuló magyar export is bővült, ezen belül a legjelentősebb terület az autóipar volt. A Magyarországra irányuló olasz exporton belül szintén kiemelt helyen állnak az autómotor és a mechanikai szektorok, ezen kívül az olasz élelmiszeripari termékek exportja mutatott jelentős növekedést az utóbbi időben.

A teljes olasz export értéke 450 milliárd euró, és ebből mintegy 50 milliárd az élelmiszeriparból származik. Idén februárban másodszor vettek részt olasz kollektív standdal a Sirha Budapest élelmiszeripari vásáron, 15 élelmiszergyártó cég mutatkozott be olyan tipikus olasz termékekkel, mint a tészta, az olívaolaj, a paradicsomkészítmények és a bor - mondta.

Az igazgató szerint az olasz vállalkozók szívesen jönnek Magyarországra, mert közel van Olaszországhoz, emellett kapuként, kiindulási pontként szolgál a többi környező, elsősorban kelet-európai ország felé. Hozzátette azt is, hogy a magyar fogyasztók az utóbbi években elkezdték felismerni és értékelni az olasz termékek minőségét.

Marco Bulf úgy fogalmazott:

Magyarország nagyon befogadó, tipikus európai ország Budapest pedig jól szervezett, tiszta város, ahol nagyon jól működik a közlekedés és sok más szolgáltatás.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK