Már a szerbeknél a Déli Áramlat

A Déli Áramlat szerbiai szakaszának építését, amit igen kedvező hitellel támogat a Gazprom, júliusban kezdik el.
Napi.hu, 2014. május 29. csütörtök, 18:34
Fotó: Reuters

Júliusban kezdik meg az Ukrajna elkerülésével Európába orosz gázt szállító Déli Áramlat szerbiai szakaszának építését - jelentette be ma Belgrádban a Gazprom nemzetközi projektigazgatója, Alekszandr Sziromjatyin. A Tanjug hírügynökség tudósítása szerint elmondta, hogy folynak a Gazprom által a szerb Srbijagasnak nyújtandó hitel feltételeiről, de ezek kedvezőek, mivel kevés vállalat hajlandó évi 4 százalékos kamatra kölcsönt adni.

Arról, hogy milyen hatással van az ukrán válság a Déli Áramlatra, csak annyit mondott, hogy a beruházás a terveknek megfelelően halad, és az ukrajnai helyzet éppen azt bizonyítja, hogy jó döntés volt belevágni ebbe a projektbe.

Vlagyimir Putyin elnök szavaival kapcsolatban, aki azt mondta, hogy ha az Európai Unió továbbra is nyomást gyakorol a projektben résztvevő országokra, megváltoztathatják annak nyomvonalát kijelentette: ez a változtatás a helyzettől függően végrehajtható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bethel, 2014.05.29 19:38

@jobbbajobbb: 2007.-ben még rossz hír volt Fideszéknél.
Na mindegy, hála legyen érte Gyurcsány Ferencnek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbbajobbb, 2014.05.29 18:47

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html