Megdöbbentő lehúzások a magyarok egyik kedvelt üdülőhelyén

Óvatosnak kell lennie annak, aki esetleg az utószezon kedvezményeit kihasználva Bulgáriába látogat, az ott nyaraló lengyelek sok kellemetlen tapasztalatot is szereztek. Jó hír, hogy reklamálni is lehet.
Barabás Júlia, 2017. augusztus 27. vasárnap, 18:35
Fotó: Reuters

A bolgár éttermekben és bárokban, különösen a tengerparton sokszor figyelmen kívül hagyják a vendégek jogait - írta a Rzeczpospolia. A lengyeleket azért érdekli különösen ez a hír, mert közülük nagyon sokan választották idén a bolgár tengerpartot a nyári pihenésre.

A leggyakoribb probléma, hogy az érkező egészen mást kap, mint amit a hirdetések ígérnek. Másként fest a szoba a szállodában, más a menü az étteremben vagy a szolgáltatás a strandon. Sokszor fordul elő, hogy a pénz csalnak ki az óvatlan külfölditől. A legtöbb jogsértést a fekete-tengeri üdülőhelyeken követik el.

A gondokkal a helyi hatóságok is tisztában vannak. Létrehoztak egy telefonvonalat, amelyen bárki bejelentést tehet, ha sérelem éri. Jellemző, hogy ezen néhány hét alatt több mint 100 komoly kifogást fogalmaztak meg a panaszosok. Sokan küldik el levében azokat az abszurd összegeket tartalmazó számlákat, amelyeket egyes vendéglátó helyeken kaptak.

Durva esetek

Nagy botrányt kavart például, amikor egy vendéglőben pénzt kértek az egyik vendégtől azért, hogy leülhessen egy üres székre. Nem kevesebb mint 20 levát (3100 forint) kellett fizetnie. Egy másik helyen - szintén a tengerparton - két levát számoltak fel azért, mert a vendég a salátához még kért némi hagymát. Ezt az ügyfél különleges kívánságaként számolták el. Van olyan hely, ahol egy fáradt turista leült a teraszon, de mivel semmit nem rendelt, öt levát kellett fizetnie.

A kereskedelmi egységek tulajdonosai ugyanakkor nagy pénzbüntetést fizetnek, ha lebuknak. A hagymás számlát kiállító étterem tulajdonosára 3000 levás bírságot szabtak ki, és most is tart a pénzügyi ellenőrzés, mert ki akarják deríteni, hogy egyszeri esetről vagy rendszeres gyakorlatról van-e szó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.08.28 09:50

Egyébként - hihetetlenül rossz minőségű a kaja. Az első nap mindig lebetegedtem, ételmérgezést kaptam, láz, hasmenés. A lehúzás megy minden szinten, a németek figyelmét külön felhívták az átverésekre. Na jó Budapest is tiltott zóna a németeknek, de ha nincs nagy igényed akkor Orbán-vezér országa a tízes skálán megkapja a hármast. De Bulgária??!!!!

No go!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2017.08.27 22:51

10 évvel ezelőtt volt a Naposparton - márkát váltottam leváért. 300.-DM-et adtam oda de a kiírt vételi árfolyam helyett egy jóval alacsonyabb árfolymmal számolt az ember és amikor reklamáltam, hogy 50.-DM-et lenyelt, kijött a bódéjából fegyverrel a kezében és megkérdezte, mi a gondom. Nos, nem egyedi eset volt. Neszabar egyik pénzváltójában 350.-DM helyett csak 300.-DM-ert adtak levát. Hiába reklamálsz....mafia az egész arrafelé.

Nos, utána már csak bankban váltottam illetve ez az egyik utolsó látogatás volt arrafelé.

Az éttermekben kétféle étlap van - egy a hazai és egy a külföldi vendégeknek. Az utóbbi min. a duplája a hazainak. És sorolhatnám reggelig.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html