Merkellel igen, Obamával nem tervez találkozót Putyin a normandiai partraszállás évfordulós ünnepségén

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Angela Merkel német kancellár az ukrán helyzetről tart kétoldalú megbeszélést péntek reggel, a normandiai partraszállás 70. évfordulója alkalmából rendezett franciaországi ünnepség előtt - közölte kedden az orosz államfő külpolitikai tanácsadója.
Inforádió, 2014. június 3. kedd, 19:49
Fotó: Reuters

Jurij Usakov a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek ugyanakkor hozzátette, az orosz elnök nem tervez találkozót amerikai kollégájával, Barack Obamával.

A Kreml sajtószolgálata ezzel párhuzamosan közölte, hogy Putyin és Merkel kedden telefonon egyeztetett az ukrán válságról. "A június hatodikán Normandiában esedékes kétoldalú egyeztetés közeledtével a vezetők véleményt cseréltek az ukrajnai helyzetről. Az orosz elnök és a német kancellár a válság megoldása érdekében összehangolt intézkedések bevetéséért szállt síkra" - hangsúlyozták.

A moszkvai közleményben hozzátették, hogy a telefonbeszélgetés során a vezetők említették a földgázszállításokról szóló, Oroszország, az Európai Unió és Ukrajna közötti háromoldalú tárgyalásokat is.

A német kormány úgy véli, Moszkvának sokkal többet kell tennie azért, hogy a kelet-ukrajnai helyzet normalizálódhasson: hivatalosan el kellene ismernie az ukrán elnökválasztást, és szigorúbban kellene ellenőriznie az ukrán-orosz határt.

Korábban közölték, hogy Putyin csütörtökön este a párizsi Élysée-palotában vacsorázik Francois Hollande francia elnökkel, majd pénteken négyszemközt egyeztet David Cameron brit miniszterelnökkel.

Az Ukrajna délkeleti részén fekvő Krím félsziget márciusi Oroszországhoz csatolása óta ez lesz az első alkalom, hogy az orosz elnök nyugati állam- és kormányfőkkel találkozik személyesen.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Csonkamagyarorszag, 2014.06.03 23:27

@Blama: A ruszkikat csak kenyszerbol fogadtak el szuvetsegeseknek. A kenyszerszovetseg igen roved ideig tartott. Visszatert rovidesen az orok ellenseg fogalma, ami megmaradt es maradni fog. Ez nem Amerika hibaja. Amerika megprobalt veluk barat lenni de ilyen vademberekkel nem lehet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Blama, 2014.06.03 22:01

@Csonkamagyarorszag: A valamikori szövetségesek nem találkoznak, az ellenségek igen.
Érdekes...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Csonkamagyarorszag, 2014.06.03 20:00

Elvezem ezt a ruszki-seggnyalo cimet. Nem Putyin nem tervez talalkat Obamaval hanem mar tobb napja Obama mondta, hogy nem hajlando talalkozni a ruszki Adolfal.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html