Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai kormányzat tavaly júliusban 12 milliárd dollár segélyt helyezett kilátásba azoknak a gazdáknak, akik nehéz helyzetbe kerültek - a hivatalos washingtoni megfogalmazás szerint - "a megtorlásként hozott törvénytelen kínai vámtarifák" miatt.

William Northey mezőgazdasági miniszterhelyettes pénteken egy washingtoni fórumon azt mondta, hogy 7,7 milliárd dollár már a gazdák számláin van.

Az amerikai kormányzat közvetlen pénztámogatást nyújt szója-, kukorica-, gabona- és gyapottermesztőknek, illetve sertéstenyésztőknek és tejtermelőknek. Ezen kívül programot indított, amelynek a keretében gyümölcsöt, csonthéjasokat, rizst, marha- és sertéshúst, valamint tejtermékeket vásárol fel közvetlenül a farmerektől, majd az árut szövetségi élelmezési programokhoz használja fel.

Kína 2017-ben 24,2 milliárd dollár értékben importált amerikai mezőgazdasági termékeket. Tavaly ez csaknem a harmadával, 16 milliárd dollárra zsugorodott, miután Kína - válaszul a korábbi amerikai intézkedésekre - 25 százalékos vámot vetett ki az amerikai mezőgazdasági termékekre - írta az MTI.