Moszkva felfüggeszti az orosz-amerikai repülésbiztonsági megállapodást

Moszkva felfüggeszti a szíriai légtérben bekövetkező incidensek kiküszöbölését és a légi bevetések biztonságának szavatolását célzó orosz-amerikai memorandum hatályát - közölte pénteken az orosz külügyminisztérium.
Papp Zsolt, 2017. április 7. péntek, 10:23
Fotó: MTI/EPA

Az intézkedést a moszkvai diplomáciai tárca a szíriai légi bázisra mért amerikai katonai csapással indokolta. Oroszország emellett kérte, hogy az incidens miatt, amelyet a Kreml egy szuverén állam elleni agressziónak és a nemzetközi jog megsértésének minősített, hívják össze az ENSZ Biztonsági Tanácsának rendkívüli ülését - írja az MTI.

Az orosz külügyminisztérium álláspontja szerint a Szíria elleni amerikai katonai akció célja, hogy elterelje a figyelmet az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció által ostromlott - részben az Iszlám Állam terrorszervezet által megszállva tartott - iraki Moszulban kialakult humanitárius katasztrófáról.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2017.04.07 10:47

A lakájmédiaában mostanában oly kevés szó esik Moszul "ostromáról"! A támadás megindulásakor - bő négy hónapja - még ódákat zengtek a koalíció erejéről, arról, hogy ott a dolgok másképp mennek, mint Aleppó ostrománál. Másként? NEM. Sokkal, sokkal nagyobb katasztrófát okoztak a liberálbolsevik lakájmédia által felmagasztalt koalíció tagjai.
Bűnösök, büntetés, bűnhődés, megbánás nélkül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html