Nagy újítás jelentett be a Mastercard

Mobiltelefonnal készített önarcképpel vagy ujjlenyomattal is igazolhatják magukat a Mastercard ügyfelei, amikor az interneten vásárolnak.
MTI, 2016. október 4. kedd, 17:00
Fotó: MTI/EPA

A technika - amellyel a vásárlók szelfivel vagy ujjlenyomattal azonosíthatják magukat fizetéskor - keddtől elérhető Ausztriában és 11 másik európai országban - közölte a Mastercard. Az amerikai bankkártya-szolgáltató szerint így még biztonságosabb az internetes vásárlás.

A felhasználóknak csak annyi a dolguk, hogy készítsenek egy fotót magukról, és egy arcfelismerő program igazolja a kilétüket. Az ujjlenyomatos azonosításhoz a bankkártya-tulajdonosnak le kell töltenie az Identity CheckMobile applikációt, és az ujját okostelefonja ujjlenyomatolvasójára kell helyeznie.

Az új technológiát Hollandiában, az Egyesült Államokban és Kanadában tesztelték, és 2017 végéig szerte a világon bevezetik - közölte a Mastercard.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

andrej, 2016.10.06 15:52

Hmm, azért ez még erősen a jövő..
A MasterCard-ról meg sokkal közelebbi hír, hogy az Internetes Vásárlás Hete van, kártyával fizetve kedvezményeznek: http://bit.ly/netesvasarhete
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html