Nem került napirendre a Fidesz kizárásának kérdése az EPP frakcióülésén

Nem került napirendre a Fidesz kizárásának kérdése az Európai Néppárt (EPP) szerda délelőtti brüsszeli frakcióülésén - tudta meg a MTI.
Domokos László, 2019. március 6. szerda, 11:25
Fotó: AFP

Manfred Weber, az EPP lista- és frakcióvezetője nem tudott részt venni az ülésen, és azt kérte, hogy az ügyről az ő jelenlétében tárgyaljanak.

Erre az Európai Parlament jövő heti strasbourgi plenáris ülésszakán, a konzervatív pártcsalád frakciójának következő ülésén lesz alkalom - írta az MTI.

Kilenc országból tizenkét EPP-tagpárt kezdeményezte eddig hivatalosan a Fidesz kizárását, amelyről a párt március 20-ai politikai közgyűlésen szavazhatnak.
Pártközeli források tájékoztatása szerint az EU-csúcsot megelőző brüsszeli ülésen a résztvevők meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnököt a szavazás előtt.
Manfred Weber szerint a kizárást három feltétel teljesülése esetén lehet elkerülni: amennyiben a magyar kormány azonnal és véglegesen leállítja a Brüsszel elleni kampányát, Orbán Viktor bocsánatot kér az EPP tagpártjaitól és biztosítják a Közép-európai Egyetem (CEU) amerikai diplomát adó képzéseinek megmaradását Budapesten.

HOZZÁSZÓLÁSOK