Nem jött be a várakozás - csalódást okozott a német adat

A várakozások ellenére októberben az előző hónaphoz képest csökkent a német kiskereskedelmi forgalom, de az éves adat azt jelzi, hogy a növekedés motorja a negyedik negyedévben is a háztartások fogyasztása lesz.
MTI-Eco, 2015. november 30. hétfő, 08:48
Fotó: Reuters

A szövetségi statisztikai hivatal hétfőn közölte, hogy októberben 0,4 százalékkal visszaesett a kiskereskedelmi forgalom szeptemberhez képest, de a múlt év tizedik hónapjához viszonyítva 2,1 százalékkal emelkedett. A Reuters által megkérdezett elemzők átlagban 0,4 százalékos havi és 2,9 százalékos éves szintű növekedést vártak.

Az év első 10 hónapjában 1994 óta a legnagyobb ütemben, 2,8 százalékkal bővültek a kiskereskedelmi eladások. A rekordméretű foglalkoztatottságnak, a munkahelyek biztonságának, az emelkedő béreknek, a gyakorlatilag mozdulatlan áraknak és az alacsony kamatoknak köszönhetően erős marad a német háztartások költekezési hajlandósága, és a bevándorlás is növeli a keresletet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2015.11.30 10:25

hogyan?????

Hísz a migránsok pörgetik a gazdaságot!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

eszelos, 2015.11.30 09:50

Ez azért van mert a koszt nem ízlik allah követőinek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html