Norvégia megőrül az elektromos autókért

Száz eladott új autóból mindösssze hat benzines, öt dízel és hét nem energiavisszanyerős-hibrid (pl. benzin-gáz) hajtású autót vettek az észak-európai országban 2020 szeptemberében. A többi villanyautó.
Szabó M. István, 2020. október 19. hétfő, 10:11
Fotó: Getty Images

Norvégia az idei őszt nagyon keményen kezdte az autópiacon: 2020 szeptemberében a plugin járművek adták az új eladott járművek 82 százalékát. Már nem az a kérdés, hogy lehet-e érdemben növelni az energiavisszanyerő rendszerekkel ellátott autók arányát, hanem hogy a vásárlók 18 százaléka miért vesz még mindig mást, mint elektromos autót.

A Cleantechnika által most közölt, fent látható ábra sokkoló lehet azok számára, akik még mindig úgy vélik, hogy a Tesla és a mögé felzárkózó autóipari világmárkák végül nem, vagy majd csak nagyon sokára tudják rávenni a vevőiket, hogy hagyják maguk mögött a belőégésű motorral rendelkező autókat, mert az a technológia egyszerűen régi és elavult.

Nos, Norvégiában, ahol évek óta a legtöbb Teslát adják el (Európában), lassan tényleg célba ér az üzenet: hagyják maguk mögött a büdös benzin és dízelfalókat, és élvezzék az alacsonyabb költségek mellé társuló azonnali nyomaték és gyorsulás mókáját.

Forrás: cleantechnica.com

 

HOZZÁSZÓLÁSOK