A gazdasági állapotfelmérést a tartalékbankrendszer körzeteinek szubjektív gazdasági helyzetértékelése alapján állítja össze a Fed.

Hasonlóan a júniusi felmérés eredményéhez, az Egyesült Államok tartalékbankrendszerének mind a 12 körzete a gazdasági aktivitás növekedéséről számolt be a Fed júliusi Bézs könyvében is.

A körzetek többsége mérsékeltnek jellemezte az előző felmérés óta elért a gazdasági növekedést, két körzet azonban, Boston és Richmond a növekedés ütemének lassulásáról számolt be.

A körzetek többségében a Fed bizakodó a gazdasági növekedési kilátásokat illetően.

A növekedés egyik legfontosabb motorja, a lakossági kiadások minden egyes régióban növekedtek, a kiskereskedelmi forgalom az előző felméréshez hasonló mértékben növekedett. A gépjármű-értékesítések növekedésének mértéke számos régióban meghaladta a járművek nélküli kiskereskedelmi forgalom növekedésének a mértékét, ami a gépjárműpiac fellendülésére utal. A turizmus minden régióban növekedett, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.

A nem pénzügyi szolgáltatási ágazatokban mérsékelt ütemben növekedett az aktivitás minden régióban. Nőtt a közlekedési forgalom, emelkedett az import- és az exportforgalom is.

A feldolgozóipar aktivitása kivétel nélkül mind a 12 körzetben emelkedett, a fémipar és az autóipar általában jó növekedési adatokról számolt be, egyes térségekben erősen megnövekedett az energiaipari berendezések iránti kereslet.

Az ingatlanpiaci aktivitás eltérő képet mutatott a különböző régiókban, számos térségben alacsony készletállományról és emelkedő árakról számoltak be.

A foglalkoztatási helyzet minden körzetben "kissé", vagy "mérsékelten" javult. Számos régióban hiányról számoltak be a magasabb képzettséget igénylő munkakörökben. A szakismeretet igénylő munkaköröktől eltekintve a béremelkedési nyomás alacsony maradt minden régióban.