Óraátállítás - ez nehezebb lesz, mint gondoltuk

Nem támogatják az uniós tagállamok kormányai, hogy már jövőre eltöröljék az óraátállítást – derült ki a közlekedési miniszterek hétfői informális értekezletén, amelyet Grazban tartottak - idézi a 24.hu a Deutsche Welle tudósítását.
Szász Péter, 2018. október 29. hétfő, 16:58
Fotó: Napi.hu

Norbert Hofer osztrák közlekedési miniszter szerint hosszabb felkészülésre van szükség. Az osztrák javaslat az, hogy csak 2021-ben töröljék el az óraátállítást, ezt a tagállamok nagy része elfogadhatónak tartja.

Hofer szerint három ország, Nagy-Britannia, Svédország és Lengyelország szkeptikus a kérdésben - írja a portál.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a múlt hónapban jelentette be, hogy már jövő októberben eltörölnék az óraátállítást, és szeretnék, ha áprilisig minden tagállam eldöntené, hogy a téli vagy a nyári időszámítást szeretné állandósítani. Ezzel szemben az osztrák közlekedési miniszter azzal példálózott, hogy a légitársaságoknak 18 hónap felkészülésre lenne szükségük.

A luxemburgi közlekedési miniszter ezzel kapcsolatban arra figyelmeztetett, hogy a náluk dolgozó munkaerő közel fele Belgiumban, Franciaországban és Németországban lakik, katasztrofális lenne, ha ezek az országok különböző időzónákba kerülnének.

A kép forrása: StockSnap-fotó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2018.10.29 18:59

Ez már megint politikus faszság.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html