Körülbelül egy órán át voltak problémák az áramszolgáltatással Londonban, valamint a South East, Midlands, South West és Wales területeken működő szolgáltatóknál, és valamilyen "incidens" volt az oka, amely két generátort érintett - írja az Index.hu.

A nagy brit lapok közül a Telegraph oldalán felidézték a 2003-as Nagy Londoni Áramszünet emlékét is, amely nagyjából félmillió embert érintett.

QP | Quality Placement

A Northern Powergrid nevű elosztótársaság szerint az általuk kiszolgált 3,9 millió otthonból 110 ezerben volt áramszünet.

Megzavarodtak a közlekedési lámpák, ezért sok kereszteződésbe forgalomirányító rendőröket kellet kivezényelni. Emellett késések voltak a vasúti közlekedésben, totális sötétségbe borult például a Clapham Junction állomás, káosz volt a Victoria Station állomáson, és Newcastle repterén tizenöt percig nem volt áram. A Heathrow, a Gatwick és a Luton repterek működését szerencsére nem érintette a kimaradás.

Az emberek a mobiljaikkal igyekeztek világítani az elsötétült épületekben, és mindenfelé megszólaltak a riasztók.

A metró és a vasút néhány vonalán és akár 60 perces késést is okozhatott a kimaradás, és a hatóságok arra figyelmeztették a lakosságot, hogy közlekedjenek a megszokottnál óvatosabban.