Putyin durván lenyomta Bill Gatest

A Forbes magazin összesítése alapján ugyan Bill Gates tekinthető a világ legvagyonosabb emberének, azonban ha a politikai vezetőket is számításba vennénk, Vlagyimir Putyin durván lenyomná a Microsoft alapítóját.
Lovas-Romváry András, 2017. február 24. péntek, 10:17
Fotó: MTI/EPA

A Forbes idei összesítése ugyan a Microsoft alapítóját, Bill Gatest hozta ki a világ legvagyonosabb emberének, azonban ez nem lenne így, ha a magazin figyelembe venné a politikai vezetők és diktátorok becsült vagyonát is - írja a Marketwatch.

Ők arra hívják fel a figyelmet, hogy míg Bill Gates vagyona a magazin becslése szerint 86 milliárd dollárra rúg, addig vannak olyan becslések is, amelyek szerint az orosz elnöké elérheti a 200 milliárd dollárt. Ez a Microsoft alapítónak tulajdonított vagyon közel két és félszeresének felel meg. A portál az International Business Times-ban megjelent cikket hozza fel viszonyítási alapként. A cikk részletesen kifejti, hogy Putyin vagyonáról milyen becslések láttak napvilágot az elmúlt 10 évben.

E szerint a leginkább elterjedt becslés Vlagyimir Putyin magánvagyonáról Stanislav Belkovsky politikai elemzőhöz fűződik. Ő 2007-ben még 40 milliárdosra becsülte ezt az összeget, majd a cikk szerint 2012-ben ezt a becslést 70 milliárd dollárra emelte. Azt állította, hogy orosz elnöknek több társaságban is részesdése van különböző megbízottakon keresztül, azonban ezt az állítását sokan cáfolni igyekeztek.

A 200 milliárd dolláros becslés Bill Browdertől származik, aki a saját maga által alapított Hermitage Capital nevű befektetőcégével korábban kénytelen volt kivonulni Oroszországból. Vele az Index készített nemrég interjút. Browder szerint az általa becsült vagyont Putyin különböző bizalmasokon keresztül, közvetve birtokolja, erről hivatalos papírok valószínűleg nincsenek. Hozzá kell tenni, Browder finoman szólva sem túl nagy rajongója Vlagyimir Putyinnak, így az ő becslését is illik fenntartásokkal kezelni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.02.24 11:09

A Marketwatch egy rohadt bolsi hely.

...és orbán is egyre szegényebb.... jaj, jaj, jaj, jaja

Kezdeményezzünk gyűjtést a Mi Drága Miniszterelnökünk megsegítésére!

tél, krix, lomb, friculi, zsiráfka - adjatok, adjatok!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Winter, 2017.02.24 11:03

Elég szánalmas ez a bolsi propaganda.

Még ha lenne erre valami fogódzó - de nincs.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html