Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ukrán kukoricatermelők eddig hektáronként 7,5 tonnás átlaghozamot értek el. Az ország azt tervezi, hogy a betakarított kukoricából 27 millió tonnát exportálni fog a 2018-2019-es gazdasági évben. Ennek az az oka, hogy Ukrajnában rekordtermés volt idén, az alacsony árak pedig segítik a vártnál gyorsabb szállítását a gabonának. A külföldre exportált kukorica döntően az Európai Unióba, Kínába és Egyiptomba kerül majd - olvasható a portálon.

Az USA mezőgazdasági minisztériuma (USDA) szerint változik Európa harmadik országból történő kukorica-importja: most 21 millió tonnával számolnak, ami 3 millió tonnával több, mint a tavalyi volt. Ez biztosítható lesz Ukrajna jóvoltából, ami már látható is a piacokon: az eddigi ukrán export folyamatos, és szinte minden hónapban újabb rekordot ér el. A havi 4,5 millió tonnás kiszállítási teljesítmény már tényként kezelhető.

A becslés ismételten megerősítette, hogy nem látható olyan tényező, ami a közeli időszakban a nyugodt, kiegyenlített piacot felboríthatja, és ebből fakadóan az árak emelkedésének a nemzetközi piacokon nincs túl sok esélye. Az USDA-becslése szerint a globális kukoricatermelés idén a második legnagyobb lehet a történelem során 1098,95 millió tonnával - idézi az agrárszektor.hu.