Reagáltak az oroszok a Mueller-bizottság lépésére

Abszurdnak nevezte Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője az amerikai nagyesküdtszék pénteken bejelentett vádemelését, amely szerint 13 orosz állampolgár és három orosz jogi személy beavatkozott a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba.
Szabó Zsuzsanna, 2018. február 16. péntek, 21:13
Fotó: Pixabay

"Tizenhárman voltak az amerikai igazságügyi minisztérium szerint, tizenhárman a szakszolgálatok milliárdos költségvetésével szemben? A felderítéssel és az elhárítással szemben, a legújabb technikákkal szemben? Abszurdum? Igen. De ez az amerikai politikai valóság" - írta a Facebookon Zaharova.

Pénteken Robert Mueller különleges ügyész hivatala Washingtonban közölte: vádat emelt 13 orosz állampolgár és három orosz jogi személy ellen a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba való állítólagos orosz beavatkozás miatt az ügyben összehívott nagyesküdtszék - közölte pénteken Robert Mueller különleges ügyész (képünkön) hivatala Washingtonban. A Mueller vezette vizsgálóbizottság szerint a vádlottak megsértették az amerikai törvényeket, és beavatkoztak a választásokba és az amerikai politika folyamataiba. A vádpontok között összeesküvés, csalás, banki csalás és személyazonossági adatok eltulajdonítása szerepel.

Képünk forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK