Ritka rossz hír jött Németországból

Tavaly decemberben a piaci várakozásokat lényegesen meghaladó módon, tizenegy éve a legnagyobb mértékben csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest Németországban a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2019. január 31. csütörtök, 09:57
Fotó: MTI/EPA

Decemberben reáláron, naptári és szezonális kiigazítással 4,3 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom az előző havihoz képest. Elemzők 0,5-0,6 százalékos havi csökkenést vártak. Az előző hónapban, novemberben 1,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom havi bázison - számol be az MTI.

Decemberben a német kiskereskedelmi forgalom havi bázison szeptember óta az első alkalommal csökkent, a csökkenés mértéke pedig 2007 májusa óta a legnagyobb mértékűnek bizonyult.

Az egy évvel korábbihoz képest reáláron 2,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom decemberben a novemberi 1,9 százalékos éves növekedés után.

A kiskereskedelmi forgalom 2018-ban reálárakon 1,2 százalékkal, nominálisan pedig 2,8 százalékkal nőtt Németországban a 2017-eshez képest.

HOZZÁSZÓLÁSOK