Az izraeli lap úgy tudja, hogy a Chelsea labdarúgóklub orosz-zsidó tulajdonosa már új bevándorlóként landol a tel-avivi Ben Gurion repülőtéren. Már létrehozta egyik első helyi ingatlanügyletét is, ugyanis hatalmas villát épít magának Neve Zedekben, a modern Tel-Aviv és a régi Jaffó közötti elegáns és méregdrága lakónegyedben.

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap listáján, amelyet a Nagy-Britanniában élő ezer leggazdagabb mágnás becsült vagyonáról készítettek, 9,33 milliárd fontra (csaknem 3390 milliárd forintra) taksálták Roman Abramovics vagyonát. Az Iszrael Hajom szerint az ismert mágnás a világ leggazdagabbjai között az előkelő 139. helyet szerezte meg eddigi üzleteivel. (Amerikába menekül a Putyint bíráló oligarcha?)

Abramovicsnak számos jelentős cégben van részesedése, köztük a Millhouse Capitalban, a szén- és acélbányászattal foglalkozó Evrazban, és a nikkellel, palládiummal és olvasztással foglalkozó Norenickelben.

2003-ban Abramovics megvette a Chelsea futballcsapatot, majd az angol és az európai labdarúgás legmagasabb csúcsára vezette: 2012-ben a csapat megnyerte a Bajnokok Ligáját.

Abramovics gyakran látogat Izraelbe. Az orosz oligarcha pénzadományokat is tett az országban, legutóbb 70 millió sékelt ajándékozott a Séba kórháznak egy részecskegyorsító építésére.

Az orosz TASZSZ hírügynökség megkereste az illetékes izraeli minisztériumot, ahol azt a választ kapták, hogy nem tudnak arról, hogy Abramovics a ma érkezők között lenne, illetve nem ismerik a milliárdos terveit.