Romlik a hangulat Amerikában

Az előző havinál és az előzetes értéknél is gyengébb lett a Reuters hírügynökség és a Michigan Egyetem amerikai fogyasztói hangulatindexének januári végleges értéke.
MTI-Eco, 2016. január 29. péntek, 18:01

A végleges adat szerint januárban 92 pontra süllyedt a decemberi 92,6 pontról az Egyesült Államok fogyasztói hangulatát számszerűsítő mutató. A Reuters/Michigan-hangulatindex januári előzetes értéke 93,3 pont volt. Elemzők a januári végleges értékre 93 pontot jeleztek előre.

2015 januárjában 98,1 ponton állt a hangulati mutató.

Az index összetevői közül az aktuális gazdasági helyzet megítélését számszerűsítő mutató januárban 106,4 pontra csökkent a decemberi 108,1 pontról.

A hangulatindex másik összetevője, a hat hónapra előre tekintő várakozásokat számszerűsítő mutató 82,7 pont lett, ugyanúgy, mint decemberben.

A Reuters/Michigan hangulatindexe a Conference Board gazdaságkutató intézet indexe mellett a legfontosabb mutató az amerikai hazai össztermék fő alkotóeleme, a lakossági fogyasztás változásának megbecsüléséhez. Az index alakulását szoros figyelemmel követik az értékpapírpiacok.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Anonymus33, 2016.01.30 11:16

Amerika sokkal szarabb helyzetben van mint Magyarorszag!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html