Rossz hírek jöttek az eurózónából

Mind az euróövezet kiskereskedelmi forgalma, mind a német ipari termelés szeptemberi teljesítménye elmaradt a prognózisoktól.
NAPI, 2011. november 7. hétfő, 12:20
Fotó: Napi.hu

A várt félszázalékos bővüléssel szemben másfél százalékkal hanyatlott szeptemberben a kiskereskedelem forgalma az eurózónában az augusztusi minimális élénkülést követően éves összevetésben. Havi szinten 0,7 százalékos volt a visszaesés, míg a prognózis változatlanul 0,1 százalékos bővülési ütemet valószínűsített.

Németországból a vártnál gyengébb adat érkezett az ipari termelésről: míg az elemzők 7,2 százalékos éves bővülést vártak, szeptemberben 5,4 százalékkal nőtt a szektor teljesítménye az augusztusi 8,4 százalékos növekmény után. Havi összevetésben 2,7 százalékkal esett vissza az ipari termelés a várt 0,9 százalékos csökkenéssel szemben, és egy 0,4 százalékos augusztusi hanyatlást követően.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.11.07 12:43

Mégis fefele ugrabugrált ki minden, ugyanis lehet, hogy még ma lemond a Berlusconi (reuters), márpedig az Olasz események ma a piac fő mozgatórugói ( a görögök látszólag sinen vannak, Papandreu lemond, ideiglenes kormány, választás stb.. stb..), ilyenkor aztermelési adatoknak nem sok jelentőségük van...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html