Újabb durva kritikák érték Orbán Viktort

Brit európai parlamenti képviselőket kérdezett a Euronews arról, hogy mit gondolnak arról, hogy a Konzervatív Párt EP-képviselői nemmel szavaztak az Orbán Viktor kormányát elmarasztaló Sargentini-jelentésre - írja a 24.hu.
Szász Péter, 2018. október 1. hétfő, 19:47
Fotó: AFP

A zöldpárti Molly Scott úgy véli, hogy a konzervatívok azért segítették Orbánt, mert a magyar miniszterelnök mellettük áll a Brexit-tárgyalások során. Scott szerint ez azt mutatja, hogy a britek annyira elkeserítő helyzetben vannak az EU elhagyásáról való döntést követően, hogy a kormányuk fasisztákkal paktál le - idézi a portál a cikket.

A munkáspárti Alex Mayer szerint a toryk tévedtek a szavazás tétjét illetően, az ugyanis nem arról szólt, hogy egy nemzetnek diktálhat-e az EU. Úgy véli, a brit kormánynak választ kell adnia arra a súlyos kérdésre, hogy szerintük Orbán cselekedetei összhangban vannak-e a brit értékekkel.

A szintén munkáspárti Julie Ward azt gondolja, hogy a konzervatívok új szövetségesek keresésére kényszerülnek a Brexit miatt. Hogy ennek során nem foglalkoznak az emberi jogok, a demokrácia és a jogállamiság elleni magyarországi támadásokkal, az a képviselő szerint annak bizonyítéka, hogy mennyire nem érdeklik őket az életeket védelmező alapértékek.

Képünk forrása: AFP Photo/Frederick Florin.

HOZZÁSZÓLÁSOK