Sok minden múlik ezen a tárgyaláson - összeül a NATO és Oroszország

Három hónap után csütörtökön ismét összeül Brüsszelben a NATO-Oroszország Tanács, hogy a felek a biztonsági helyzetről egyeztessenek - jelentette be kedden az észak-atlanti szövetség.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 28. kedd, 12:54
Fotó: Reuters

Azt nem közölte a katonai szervezet, hogy mik lesznek a témái a nagyköveti szintű tanácskozásnak. Tavaly háromszor ült össze a bizalomépítés jegyében 2002-ben létrehozott tanács, amely 2014-ben, Oroszország ukrajnai beavatkozása után egy ideig nem ülésezett - számol be az MTI.

Miközben a Nyugat és Oroszország továbbra is szemben állnak egymással Ukrajnát és több más kérdést illetően, az ismételt találkozók egyes szakemberek szerint azt jelenthetik, hogy a felek hajlandóságot mutatnak a viszony javítására.

A nyugati országok azzal vádolja Moszkvát, hogy a Krím félszigetet a nemzetközi jog megsértésével csatolta el Ukrajnától, illetve hogy Oroszország szeparatista erőket támogat Kelet-Ukrajnában. (A NATO kiberfegyverkezésbe kezd.)

Pénteken a NATO külügyminiszterei találkoznak Brüsszelben, ez lesz az első alkalom, hogy Rex Tillerson, az amerikai diplomácia új vezetője részt vesz az ülésen.

HOZZÁSZÓLÁSOK