A tömegközlekedés egy részén kötelező a szájmaszk a szomszédban

Szlovákiában és Magyarországon is korlátozó intézkedéseket vezettek be a távolsági tömegközlekedésben, a szomszédos országban szigorúbb megszorítások léptek érvénybe.
Barabás Júlia, 2020. március 23. hétfő, 06:22
Fotó: Pixabay

A szlovákiai RegioJet közlekedési társaság utasainak kötelező szájmaszkkal, kendővel, vagy sállal eltakarni a szájukat és az orrukat, ha fel akarnak szállni a cég járműveire. Emellett arra kérnek mindenkit, fontolja meg, tényleg feltétlenül szükséges-e vonatra szállnia - írta a pozsonyi Új Szó.

A közlemény szerint a személyzetet védőkesztyűkkel, illetve fokozatosan védőmaszkokkal látják el. A védőüveggel nem rendelkező jegyárusító helyeket bezárták. Jelenleg csak a pozsonyi főállomáson, valamint a komáromi és a dunaszerdahelyi állomáson lehet menetjegyet váltani. Amennyiben az adott állomáson a jegyárusító hely zárva van, az utasok a vonaton vásárolhatnak felármentes menetjegyet.

A magyarországi Volánbusz tájékoztatása szerint az országos, elővárosi és regionális forgalomban közlekedő járatokon a bérletesek a hátsó ajtókat vehetik igénybe, az első ajtón csak azok szállhatnak fel, akiknek menetjegyet kell váltaniuk - adta hírül az MTI. A csomagokat az utasoknak kell elhelyezniük a csomagtartóban.

A budapesti Népliget autóbusz-pályaudvaron működő Utazási Centrum kivételével az autóbusz-állomásokon működő menetrendi információs pontok zárva tartana. A pénztárakban és járatokon a 2019/2020-as tanév első féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat március 31. után is elfogadják, a diákigazolványt helyettesítő igazolást eredeti aláírás és pecsét nélkül is érvényesnek tekintik. A menetrend egyelőre változatlan.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.03.23 10:53

A szlovákok közzétesszik a területi adatokat.
Például így:
Új Szó
Az újonnan diagnosztizált fertőzöttek (41):
Pozsony ? 20
Dunaszerdahely ? 1
Nagymegyer ? 1
Csallóközkürt ? 1
Kassa ? 3
Turócszentmárton ? 1
Nagymihály ? 1
Bazin ? 1
Nagyrőce ? 1
Rózsahegy ? 2
Szenice ? 1
Nagykürtös ? 1
Nagymagasfalu (Vysoká pri Morave ? Pozsony megye) ? 1
Szárazpatak (Suchá nad Parnou ? Nagyszombat megye) ? 1
Alsósztregova (Dolná Strehová ? Besztercebánya megye) ? 1
Lapásgyarmat (Golianovo ? Nyitra megye) ? 1
Felsődombó (Horné Dubové ? Nagyszombat megye???) ? 1
Szúcsgyertyános (Hrabovka ? Trencsén megye) ? 1
Kocsóc (Ko?ovce ? Trencsén megye) ? 1
Forrás: https://ujszo.com/kozelet/dunaszerdahelyi-nagymegyeri-es-csallokozkurti-is-van-az-uj-koronavirus-fertozottek-kozott
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html