Terrortámadás történt New Yorkban - halottak (Frissített)

Gázolás és lövöldözés volt helyi idő szerint kedd délután három körül New Yorkban, Manhattanben. A New York-i rendőrség megerősítette, hogy összesen nyolc halottja és legalább tizenkét sérültje van a támadásnak - írja az Index.hu.
Szász Péter, 2017. október 31. kedd, 21:27
Fotó: AFP

A támadó egy huszonkilenc éves férfi - olvasható a portálon.

Bill de Blasio, New York polgármestere két órával az esemény után tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy terrortámadást hajtottak végre a városban, mellyel ártatlan embereket vettek célba. A nyomozás folyamatban van, ezért azt kérte a város lakóitól, hogy legyenek óvatosak, különösen azért, mert Halloween éjszakája van, ezért sokan lehetnek az utcán. Azt kérte, bármi gyanúsat észlel a lakosság, azonnal jelentse a rendőrségnek. A következő órákban és napokban megerősítik a rendőri jelenlétet a város utcáin.

A Halloweenre tervezett nyilvános eseményeket ettől függetlenül megtartják, viszont sokkal több rendőrt küldenek majd biztosítani.

A támadás helyszínén egy összetört fehér bérelt autót lehetett látni, melynek vezetője biciklisták és gyalogosok közé hajtott. A CNN-nek egy szemtanú azt mondta, hogy az autó sofőrje idegesen ordibált, miután kiszállt, közben a környékén többen azt kiabálták, hogy fegyver van nála.

A New York-i rendőrség nem sokkal később megerősítette, hogy az autó felhajtott a bringások által használt útra, hátulról elgázolt több embert, majd továbbhajtott, és egy másik járműbe csapódott, egy iskolabusznak. Az ütközésben két felnőtt és két gyerek sérült meg. Az elkövető ezután kiszállt egy férfi az autóból két fegyvernek látszó tárggyal, nem sokkal később lőtték lábon a rendőrök.

A megsérült támadót őrizetbe vették, őt kórházban kezelik, az állapota nem életveszélyes. Több elkövetőt egyelőre nem keresnek. A történteket az FBI és a helyi rendőrség, az NYPD közösen vizsgálja. Előkerült egy felvétel is, ami állítólag a helyszínen készült. Ezen összetört bicikliket és sérülteket lehet látni.

(MTI/AP/NYPD/Martin Speechley)

A rendőrség azt kérte a helyiektől, hogy lehetőleg kerüljék el a Chambers Street és a West Street környékét, amíg folyamatban van a nyomozás.

Címlapkép: Andy Kiss / Getty Images / AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix3, 2017.11.03 09:54

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Marzipan, 2017.11.02 20:20

@luki44: ?Szerintem azert kicsit atgonolhatnatok mikor mindenert a kormanyt teszitek felelose! Nem lehet hogy ezen rendszerekben tevenykedkedo emberek ep oly felelosek a rendszer hibaiert?
? hova megy el evente 2460 miliard forint ha meg ertekmegorzest sem kepesek a rendszerbe dolgozok elerni??

Unokaöcsém nyomdász. 2010-ig ő szállította a kórházi nyomtatványokat néhány kórháznak, de aztán szerződést bontottak vele, mondván, ezentúl az ellátó központtól kapják a nyomtatványokat.

Mint később kiderült, a kórháznak 3x annyiba kerültek a lázlapok, stb,
mint amennyiért ő szállította korábban.

Valamelyik fidesz-nyomdász jól keres abból a 2460 milliárdból, no de ettől az egészségügy nem fog jobban működni.
És ez csak a egy csepp a tengerben.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ezt-nektek, 2017.11.02 16:53

@luki44: "Szerintem azert kicsit atgonolhatnatok mikor mindenert a kormanyt teszitek felelose! Nem lehet hogy ezen rendszerekben tevenykedkedo emberek ep oly felelosek a rendszer hibaiert?"

Öreg, ez most komoly? Még is az emúúút 8 év után ki a felelős a jelenlegi állapotokért? Orvosok, ápolók elhúztak, a kórházak , és a berendezések nagy része lepukkanva, étkeztetésen, gyógyszereken, tisztítószereken, fertőtlenítő szereken spórolnak, takarító, karbantartó személyzeten spórolnak, a beszállítokat nem tudják, vagy nem akarják kifizetni, és mind emellé rengeteg furcsa fertőzés miatti haláleset!
Magyarázd még a bizonyítványt, hátha találsz olyan hülyét aki elhiszi! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

luki44, 2017.11.02 16:42

@ezt-nektek: "A kórházakba, a lepukkant gépek, a várólisták, és a fertőzések mellé? Bolond vagy ember? Ki tudna ott nagyobb pusztítást végezni, mint most a nemtörödömségével a jelenlegi qurmány? Olvastad a jelenlegi népességfogyást? Több mint 30 ezer egy év alatt! Szerintem, nincs olyan terrorista szervezet, amelyik ekkora pusztításra képes! "

Szerintem azert kicsit atgonolhatnatok mikor mindenert a kormanyt teszitek felelose! Nem lehet hogy ezen rendszerekben tevenykedkedo emberek ep oly felelosek a rendszer hibaiert?

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/stattukor/eukiadasok1015.pdf
nehany adat 2009 vs 2015 osszevetese:

Egy főre jutó egészségügyi kiadás, ezer forint/fő 191 vs 250
Egészségügyi kiadások, összesen : 1915 vs 2460
ebol:
kormányzat, önkormányzat: 182 vs 274
társadalombiztosítás: 1127 vs 1368
Önkéntes egészségügy-finanszírozási alrendszerek: 104 vs 104

Na akor lasuk csak a hon szidot kormany meg onkormanyzatok 2015 ban majdnem 100miliardal tobbet tolt be, mig a magan rendszerek 0 azaz semivel sem tobbet. A rengeteg penzrol nem is beszelve aminek latszata sincsen hova megy el evente 2460 miliard forint ha meg ertekmegorzest sem kepesek a rendszerbe dolgozok elerni?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2017.11.02 13:53

@hedviga:
Az iszlám nem nemzeti alapon létezik, így az iszlám fanatizmus sem. A nemzeti tudat európai fogalom ott is talán pár száz éves.
A kereszténység is univerzális.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html