Trump az egész mexikói határt lezárná

Donald Trump amerikai elnök pénteken ismét a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetőzött. Ezúttal ultimátumot is megfogalmazott a mexikói kormány számára, az Egyesült Államokba irányuló illegális migráció azonnali megállítását szabta feltételként - írja az MTI.
Szabó Dániel, 2019. március 30. szombat, 08:46
Fotó: AFP

Pénteken közzétett Twitter-bejegyzésében az amerikai elnök arról írt, hogy amennyiben Mexikó nem állítja meg azonnal az Egyesült Államok déli határánál az országba irányuló migrációt, a határt - vagy annak nagy részét - jövő héten lezárják.

Trump úgy fogalmazott: Mexikó számára egyszerű lenne valamit tenni az illegális migráció ellen, de "csupán felveszi a pénzünket, és beszél".

Az amerikai elnök már egy csütörtöki bejegyzésében is kilátásba helyezte a határ lezárását, valamint keményen bírálta a mexikói kormányzatot. "Mexikó semmit sem csinál annak érdekében, hogy megállítsa az országunkba áramló illegális bevándorlókat" - írta akkor. Korábban pedig a vélt bevándorlási válságra hivatkozva rendkívüli állapotot rendelt el.

Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök csütörtökön közölte, hogy nem kívánnak vitába keveredni az Egyesült Államokkal.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.03.30 09:37

Trump lakossági fórumon:
Minden illegális bevándorlónak el kell hagynia Amerikát!
.
Indián lakos kérdezi:
Mikor indultok?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2019.03.30 08:54

A cím erősen túlzó. nem másolja senki O1G-ét Trump az öntörvényű meg pláne nem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html