Trump nem enged a nyomásnak

Donald Trump amerikai elnök nem támogatja az alkotmány második, a fegyvertartásra vonatkozó kiegészítésének visszavonását - írta az MTI alapján az atv.hu.
Domokos László, 2018. március 28. szerda, 18:19
Fotó: Pexels

Donald Trump szerdán reggel Twitter-bejegyzésben reagált John Paul Stevens, az alkotmánybíróság egyik visszavonult főbírája kedden megjelent javaslatára, miszerint a valamennyi amerikai állampolgár számára fegyvertartást biztosító alkotmány-kiegészítést vissza kellene vonni.

A második alkotmány-kiegészítés soha nem kerül visszavonásra! Bármennyire szeretnék is a demokraták, hogy ez megtörténjék és a legfelsőbb bíróság volt bírája, Stevens szavai ellenére is, erről szó sem lehet - fogalmazott mikroblog-bejegyzésében az elnök. Szavai szerint "2018-ban még több republikánusra és a legfelsőbb bíróság megtartására van szükségünk".

John Paul Stevens, az alkotmánybíróság szerepét betöltő legfelsőbb bíróság volt tagja a The New York Times keddi internetes kiadásában vezércikkben szólított fel az alkotmányos kiegészítés visszavonására - írta a portál.

A fegyvervásárlás és -tartás körüli országos vita február közepe óta lángolt fel ismét, amikor a floridai Parkland egyik iskolájában az intézmény egyik volt tanulója lövöldözött, 17 embert agyonlőtt és többeket megsebesített.

A fotó forrása: Pexels.com/Skitterphoto.

HOZZÁSZÓLÁSOK