Trump üzent az amerikaiaknak

Donald Trump elnök aláírta pénteken az amerikai kereskedelmi deficit lefaragását és a tisztességtelen kereskedelem visszaszorítását célzó két, korábban beharangozott rendeletet.
Szepesi Anita, 2017. április 1. szombat, 00:14
Fotó: MTI/EPA

A rendeletek értelmében Trump elnök utasítást adott kormányzata illetékeseinek, hogy vizsgálják meg az Egyesült Államok kereskedelmi hiányát, és dolgozzák ki a szükséges intézkedéseket azon országok ellen, amelyek megszegik a tisztességes kereskedelem szabályait. A Fehér Ház Ovális Irodájában tartott aláírási ceremónián az elnök hangsúlyozta: "ma két olyan elnöki rendeletet írok alá, amely hangos és egyértelmű üzenetet küld az amerikai dolgozóknak és vállalkozásoknak, s amely megteremti a lehetőséget az amerikai gyáripar nagyszerű újjáéledésére" - írta az MTI.

Az elnök hozzátette: "kiigazítjuk a rossz kereskedelmi megállapodásokat". A rövid beszédben szólt arról, hogy utazgatván szerte az országban, saját tapasztalatokat is szerzett arról, hogy a rossz kereskedelmi megállapodások milyen mértékben sújtják az amerikai dolgozókat.
"Munkahelyektől és jóléttől fosztották meg országunkat" - szögezte le Trump.

Az egyik rendelet kilencven napot ad a kereskedelmi minisztériumnak arra, hogy jelentést készítsen a nagy kereskedelmi deficit okairól, a másik rendelet pedig a vámpolitika áttekintését írja elő, konkrétan az importvámok bevezetése lehetőségeinek vizsgálatára kéri fel a kereskedelmi tárcát.

Az aláírási ceremónia után Peter Navarro, a Fehér Ház újonnan létrehozott Országos Kereskedelmi Bizottságának vezetője újságíróknak azt hangsúlyozta, hogy a rendeletek nem Kína ellen irányulnak. "Ez a történet általában szól a tisztességtelen kereskedelemről és a túl alacsony vámokról" - fogalmazott Navarro.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.04.01 11:49

@Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto:

Oroszbarátkám menj te az oroszaidhoz ... és maradj is ott.

Vagy szívesebben vagy itt az előretolt helyőrség, jól is fizetnek, nem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Dr_Hibb_Antal_okleveles_ebado-szakerto, 2017.04.01 02:18

Helyes. Akkor már csak munkára kéne fogni a jelenleg food-stamp-on, azaz ingyen élelmiszerjegyen élő(sködő) amerikait, a "rejtett tartalékot", azaz feladni az összes liberálbolsevik, polkorrekt elmebetegséget, ez utóbbi szóval együtt... Sok sikert Donald, ha pedig elakadsz, fordulj az oroszokhoz, a CIA és a liberálmédia szívrohama és agyvérzése és habzó szájú őrjöngése ellenére is...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html