Tűz és robbanások Kelet-Ukrajnában - tömegével menekítik az embereket

Tűz ütött ki és több robbanás rázta meg szerda reggel a szakadár ellenőrzés alatti Donyeck városának északi részén lévő Kujbisevi kerületet, néhány óra elteltével pedig a helyi hatóságok hozzáláttak a veszélyeztetett övezetben lakó civilek evakuálásához - jelentették ukrán híradások.
K. Kiss Gergely, 2019. szeptember 25. szerda, 16:59
Fotó: AFP

Több híradás szerint a szakadárok egyik lőszerraktára gyulladt ki, és az ott tárolt lövedékek robbantak fel. Az Osztrov ukrán hírportál jelentése szerint a hivatalos szakadár szervek azonban ezt nem ismerik el. Hosszú ideig nem hozták nyilvánosságra a szemmel látható magas füstoszlop és a jól hallható robbanások okát, majd azt állították, hogy az ukrán fegyveres erők nyitottak tüzet, aminek következtében kigyulladt egy üzem, amelyben különböző vegyi anyagok voltak.

A hírportál megjegyezte, hogy a lőszerrobbanások előtt a szakadár hivatalos források nem adtak hírt ukrán tüzérségi támadásról, ami Donyecknek ezt a területét érte volna.

A szakadárok katasztrófavédelmi szolgálatának közlése szerint a lakosság evakuálásában 93 szakemberük vesz részt 23 technikai eszközzel. A híradásokból nem derült ki, hogy hány embert evakuálnak. Személyi sérülésről eddig nem érkezett hír.

HOZZÁSZÓLÁSOK