Újra lesz Trump-Kim Dzsonun találkozó

Február végén találkozik másodszorra Donald Trump amerikai elnök Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel - jelentette be a Fehér Ház az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2019. január 18. péntek, 21:03
Fotó: AFP

Az elnöki hivatal szóvivője, Sarah Huckabee Sanders közölte, hogy a csúcstalálkozón a felek célja az észak-koreai atomprogram megvitatása, illetve a program felszámolása. A csúcstalálkozó helyszínét később jelentik be.

Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta Kim Jongcsolt, az észak-koreai állampárt központi bizottságának alelnökét, akit Kim Dzsongun jobbkezeként tartanak számon. Sarah Huckabee Sanders közlése szerint mintegy másfél órán keresztül tanácskoztak.

A Fehér Házban történt megbeszélés után Mike Pompeo külügyminiszter ebédre hívta meg Kim Jongcsolt és kíséretét. A háromtagú delegáció csütörtökön éjjel érkezett az amerikai fővárosba. A Yonhap dél-koreai hírügynökség - az amerikai sajtóban is idézett - értesülései szerint a küldöttség levelet is hozott Kim Dzsonguntól az amerikai elnöknek, erről azonban a Fehér Ház közleménye nem ejtett szót.

Donald Trump és Kim Dzsongun tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először.

HOZZÁSZÓLÁSOK