Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ron Daniels gratulált, mert a bizottság vizsgálata alapján a CEU sikeresen megfelel az akkreditációs feltételeknek és a tagsági követelményeknek. Szerinte "a CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete".

A nyolcfős bizottság meggyőződött eredményességéről. A testület szerint az egyetem bizonyítottan képes arra, hogy diákjait sikeres és tudatos vezetői szerepre készítse fel minden területen.

Elismerték a CEU elkötelezettségét a tanulásközpontú oktatás iránt, ami hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepelt történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között közgazdaságtan és jogtudomány területén - írta a portál.

Az egyetem vezetése december elején jelentette be: miután a magyar felsőoktatási törvény módosítása nem teszi lehetővé, hogy 2019. januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg szeptembertől. Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak. A magyar kormány több mint egy éve nem hajlandó aláírni azt az államközi megállapodást, amivel a CEU az utolsó törvényi feltételt is teljesíthetné.