Friss hír érkezett a CEU-ról

A Johns Hopkins Egyetem és a CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education (MSCHE) értékelő bizottságának elnöke azt javasolja, újítsák meg a CEU amerikai felsőoktatási akkreditációját - adta hírül az egyetem a 24.hu beszámolója szerint.
Domokos László, 2019. január 17. csütörtök, 07:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Ron Daniels gratulált, mert a bizottság vizsgálata alapján a CEU sikeresen megfelel az akkreditációs feltételeknek és a tagsági követelményeknek. Szerinte "a CEU a felsőoktatás egyik sikertörténete".

A nyolcfős bizottság meggyőződött eredményességéről. A testület szerint az egyetem bizonyítottan képes arra, hogy diákjait sikeres és tudatos vezetői szerepre készítse fel minden területen.

Elismerték a CEU elkötelezettségét a tanulásközpontú oktatás iránt, ami hozzájárult ahhoz, hogy tavaly a világ 51-100 legjobb egyeteme között szerepelt történelem, filozófia, politikatudomány, szociálpolitika és szociológia tantárgyakban, és a 200 legjobb között közgazdaságtan és jogtudomány területén - írta a portál.

Az egyetem vezetése december elején jelentette be: miután a magyar felsőoktatási törvény módosítása nem teszi lehetővé, hogy 2019. januártól új diákokat vegyenek fel, képzéseik négyötödét Bécsben indítják meg szeptembertől. Budapesten csak a magyar akkreditációval rendelkező programjaik maradnak. A magyar kormány több mint egy éve nem hajlandó aláírni azt az államközi megállapodást, amivel a CEU az utolsó törvényi feltételt is teljesíthetné.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix6, 2019.01.17 19:38

"Friss hír érkezett a CEU-ról"

Megszűnt?
:D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Xenador, 2019.01.17 15:27

"Ron Daniels gratulált, mert a bizottság vizsgálata alapján a CEU sikeresen megfelel az akkreditációs feltételeknek és a tagsági követelményeknek."

Ezek szerint ez még nekik is újdonság? Ha a CEU nem egy nagy múltú, Amerikában is sikeres egyetem?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html