USA Oroszországot hibáztatja a rossz kapcsolatért

Oroszország "rosszindulatú magatartása" miatt a Moszkva és Washington kapcsolatainak javítását célzó amerikai erőfeszítések mostanáig nem hoztak eredményt - hangoztatta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter vasárnap az NBC televíziónak adott interjújában.
Szász Péter, 2018. szeptember 23. vasárnap, 19:57
Fotó: Shutterstock

Pompeo "sajnálatosnak" minősítette ezt a tényt, mert "a világban vannak területek, amelyeken közösek az érdekeink". Ezek között említette a terrorizmus elleni küzdelmet. Fontosnak tartotta azt is, hogy a két országnak csak az érdekei közösek, nem pedig az értékrendjük - idézi az MTI a tárcavezetőt.

Donald Trump elnök is megpróbálta visszaszorítani "Oroszország rosszindulatú tevékenységét". Moszkva "nem volt segítőkész" sem Ukrajnában, sem Szíriában.

A tárcavezető szólt arról is, hogy Washington Oroszországot is felelősnek tartaná, ha Bassár el-Aszad szíriai elnök vegyi fegyvert vetne be. Amennyiben ez megtörténik, az Egyesült Államok azonnal vizsgálatot indít és felelősnek fog tartani mindenkit, aki megsérti a vegyi fegyverek tilalmáról szóló egyezményt.

A kép forrása. Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK