Meghökkentő dolog derült ki Orbánról

Sajtóértesülések szerint a visegrádi négyek megkérdezték a német kancellárt, hogy nem akarja-e átvenni a posztot.
Szabó Zsuzsanna, 2019. május 25. szombat, 13:40
Fotó: Napi.hu

Orbán Viktor állítólag a másik három visegrádi állam kormányfőjével együtt az akarta, hogy Angela Merkel legyen Donald Tusk utódja az Európai Tanács élén - írja a Die Weltre hivatkozva a Népszava.

Sajtóértesülések szerint a V4-ek két hete a nagyszebeni uniós csúcson kérdezték meg a kancellárt, nem akarja-e átvenni a posztot. Ezt több, egymástól független forrás is megerősítette - írja a lap.

A kezdeményezés azért meglepő, mert Orbán, valamint lengyel kollégája főleg a menekültpolitikai kapcsán élesen bírálja a német politikát. Diplomaták ugyanakkor arra utalnak, hogy a visegrádiak a Tanácsból erős ellensúlyt akarnak csinálni a Bizottsággal szemben, mert úgy vélik, hogy utóbbi tevékenységében egyre inkább politikai megfontolások érvényesülnek. A Merkellel fennálló nézetkülönbségek pedig azért nem érdekesek, mert a Tanács első embere alapjában véve közvetítői feladatkört tölt be.

A kancellár, aki korábban már többször nyilvánosan elutasította a tisztséget, ezúttal is elhárította a felkérést, arra hivatkozva, hogy a tisztséget inkább egy fiatalabbnak kellene betöltenie.

Merkel egyébként egy héttel ezelőtt erősítette meg, hogy kancellári megbízatásának lejárta után semmiféle politikai posztot nem kíván betölteni, sem Németországban, sem Európában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.05.25 18:22

A kis csutipöcs azt hiszi mindenki olyan hülye mint a szavazói :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Darabont1453, 2019.05.25 14:23

Kavarja a szart a kis sunyi csúti boxos maffiavezér... XDDDD
Csak hát eléggé ócska ez a trükk. Meghekkelni egy német néppárti jelöltet ( Weber-t ) egy másik néppártban lévő jobboldali német politikussal ? Ezt azt hiszi, hogy mindenki olyan hülye az érinettek közül, hogy belemegy ebbe az ócska trükkbe ? Mindez azért, mert Weber nem kér a fidesz támogatásából ? De szánalmas kísérlet ez...XDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html