Vádalkut kötött a miniszterelnök felesége Izraelben

Vádalkut kötött az izraeli hatóságokkal Sara Netanjahu, Benjámin Netanjahu miniszterelnök csalással vádolt neje. Netanjahu asszony a gyanú szerint illetéktelenül költött költségvetési pénzeket a miniszterelnöki rezidencián felszolgált luxusételekre - írta az MTI-re hivatkozva a 444.hu.
Domokos Erika, 2019. június 12. szerda, 19:20
Fotó: AFP

Az izraeli szabályok szerint amennyiben a rezidenciának van saját szakácsa, akkor nem lehet állami pénzek terhére ételt rendelni. A rezidenciát gyakorlatban vezető Sara Netanjahu mégis rendszeresen luxuséttermekből hozatott ételt. Hogy ezt megtehesse, a rezidenciát hivatalosan vezető Ezra Szaidoff a hivatalos elszámolásokban takarítóként tüntették fel a rezidencián alkalmazott szakácsot.

A vádalku keretében Netanjahu asszony csak annyit ismert be, hogy szándékosan kihasználta egy másik ember hibáját. A megállapodás szerint 45 ezer sékelt (3,5 millió forintot) kell visszafizetnie az államkasszába, valamint 10 ezer sékel büntetést is fizetnie kell. A rendőrség szerint Sara Netanjahu 350 ezer sékel értékben követett el csalást - írta az MTI-re hivatkozva a 444.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK