VIP üzleti repülőgépeket vásárol a kormány

Két használt üzleti repülőgépeket vásárol a honvédség azzal a céllal, hogy felderítő és futárgépként is használja azokat. A VIP-célra is jól használható gépek alapfunkciójukban egy stadion árába kerülnek, a felderítéshez szükséges technika ezt megduplázhatja.
Komócsin Sándor, 2018. március 1. csütörtök, 08:56
Fotó: Napi.hu

A Honvédelmi Minisztérium két használt francia Dassault Falcon 7X üzleti repülőgép beszerzésére készül a nemzeti légi szállítási képesség helyreállítását célzó programban - tudta meg a Magyar Nemzet. A típus alapfeladata legfeljebb 16 fő VIP-utas szállítása interkontinentális távolságra, ugyanakkor van rá példa, hogy felderítésre és futárgépként is használják. A napilap információi szerint ez a magyar honvédség célja is.

Ha csak  VIP-szállításra veszik igénybe a két Falcont, akkor használtan kijöhet az áruk 40-50 millió euróból azaz 12,5-15,5 milliárd forintból, ami egy igényesebb focistadion ára. Ha azonban el akarják látni a gépeket a légi felderítéshez szükséges berendezésekkel, akkor ennek kétszeresére is növekedhet a beszerzés ára.

Dassault Falcon Jet Corp.

A Magyar Nemzet úgy tudja, lehet, hogy az üzletet már meg is kötötték, és már a személyzet felkészítése is folyik. Ha így van, akkor a repülőgépek már idén megérkezhetnek Magyarországra.

A fotó forrása: Dassault Falcon Jet Corp.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krislaci, 2018.03.03 11:33

Miért is ne, máris késésben vannak.
Minden jelentősebb maffiafőnök, keresztapa már működésüknek korábbi stakaszában rendelkezett magángéppel - sok minden miatt, többek között menekülési célból is (ami aztán többnyire nem is sikerült; ha leírták, meg is fogták őket. Ha csak a konkurencia hamarabb nem lépett. Most is ez lenne a legtisztább munka).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2018.03.01 10:00

Készülnek a menekülésre orbánék :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html