A vártnál is jobban megy a Raiffeisennek

Elemzők által vártnál nagyobb mértékben nőtt a Raiffeisen Bank International (RBI) osztrák pénzintézet negyedéves nyeresége az idei első negyedévben.
Szepesi Anita, 2018. május 15. kedd, 11:09
Fotó: Shutterstock

Az RBI kedden azt közölte, hogy a március végével záródott három hónapban a konszolidált adózott eredménye 81 százalékkal, 399 millió euróra nőtt. A negyedéves profit felülmúlta a szakértők által várt 244 millió eurót - írta az MTI.

A részvényarányos eredmény 1,17 euróra emelkedett az egy évvel korábbi 0,67 euróról.

A pénzintézet éves nettó kamatbevétele 4 százalékkal, 829 millió euróra emelkedett, a nem teljesítő hitelráta (NPL) 5,4 százalékra zsugorodott március végére a december végi 5,7 százalékról.

A kereskedelmi bank Tier 1 tőkemegfelelési mutatója 12,8 százalékra erősödött az idei első negyedév végére a negyedévvel korábbi 12,7 százalékról.

Az RBI a közép-kelet-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, a térség 14 országában van jelen, és mintegy 17 millió ügyfelet szolgál ki. A térségben 1986-ban Magyarországon nyitotta meg első leánybankját.

A bank honlapján az szerepel, hogy magyarországi leánycégének idei első negyedévi adózott eredménye 14 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 18 millió euróról és a tavalyi utolsó negyedévi 20 millió euróról.

Fotó: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2018.05.15 14:26

Persze, hogy jól megy a bankok, hisz politikával kötelezik a népet, hogy kénytelen legyen bankolni.
Majd a bentlévő pénzekért nem fizetnek kamatot, miközben a népet vastagon lenyúlják.
Hülye nép nem int be a bankoknak, pedig be kellene.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html