4-5 év múlva termelhet a magyar BMW-gyár

A debreceni BMW-gyár 2023-2024 körül kezdheti meg egy egyelőre még nem ismert autótípus termelését - mondta Póser Zoltán, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ ügyvezetője a Portfolio kelet-magyarországi gazdasági fórumon.
Szász Péter, 2019. április 9. kedd, 13:56
Fotó: AFP

Ők, mint a BMW-beruházást a városban menedzselő cég sem tudnak annál többet, mint amit az autógyár tavaly augusztusban utoljára kommunikált (legalább 1000 fős gyár indul). Azt viszont megerősítette Póser, hogy nagyon erős elkötelezettséget érzékelnek a németek felől a gyár megépítésére - olvasható a portálon.

Jelenleg is a városban tárgyalt a BMW-felsővezetők egy delegációja, hogy az előkészítés szükséges technikai részleteit egyeztessék. Az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben kijelölt több száz hektáros terület régészeti munkáinak végén járnak, ezután a közművesítés következik majd, és ennek végeztével tudják átadni a BMW-nek az előkészített és felfejlesztett területet - mondta Póser.

A mexikói, egyesült államokbeli és németországi új BMW-gyárak tapasztalatai alapján (bejelentéstől a termelésig mennyi idő telt el), illetve abból kiindulva, hogy a BMW egyik új márkája tavaly jelent meg, arra következtetnek, hogy 2023-2024-ben kezdődhet meg a termelés Debrecenben. A tavaly nyári debreceni beruházás bejelentés után egy német lapjelentés szintén 2023-as gyárindítással kalkulált.

Azt továbbra sem tudják, hogy konkrétan melyik típus(oka)t fogják majd a városban gyártani, mert erről nem közölt még információkat a német autógyártó, éppen ezért a beszállítói lánc sem tudott még felállni, ehhez igazodva. Mivel összesen 94 beszállító cége van Magyarország területén, így a beszállítói lánc viszonylag gyorsan ki tud majd épülni, illetve a beszállítást gyorsan meg tudják majd szervezni az érintett cégek, amint tisztul a kép.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lauda, 2019.04.09 16:34

@Panzerkraftwagen_Drei: Téged ez nem érint !! Avagy tevéről autóra akarsz váltani ??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.04.09 14:37

A sokmilliárdos állami támogatást, az adónkból, már fölvették, már nem is olyan sürgős nekik... pont multi-mutyi ne lenne ebben az ócska mutyiországban?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2019.04.09 14:31

És tudják már, hogy addigra mit lehet gyártani?
Belsőégésű OTTO-motor,
külsőégésű OTTO-motor,
villanymotor,
belsőégésű OTTO villanymotor,
külsőégésű OTTO villanymotor,
belsőégésű DIESEL-motor,
külsőégésű DIESEL-motor,
belsőégésű DIESEL villanymotor,
ezek valamelyike 130-as sebességhatárolóval,
ezek valamelyike 30-as sebességhatárolóval?
Mi lesz addigra az előírás, milyen gyárat építsenek hozzá?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html