Az Aldi megpróbálja - jöhetnek az éjjel-nappali "boltok"?

Élelmiszer-automatákkal újítana az Aldi: a boltlánc Németországban a korán kelőkre és a késői vásárlókra gondolva a nap 24 órájában nyitva tartó automatát tesztel. Az abban elérhető termékek száma egyelőre limitált, főleg a reggelihez vagy a hétvégi grillezéshez szükséges kellékekből kifogyókra gondoltak.
Csernátony Csaba, 2020. augusztus 12. szerda, 06:20
Fotó: Getty Images

Éjjel-nappal elérhető élelmiszer-automatát tesztel az Aldi Németországban - írja a Retail Deail Europe kiskereskedelmi hírportál és több német lap.

Az ALDImat névre hallgató automatákban 25-40 aldis termék található, főként egy gyors reggeli kellékeit vagy a hétvégi sütögetéshez nélkülözhetetlen termékeket lehet majd beszerezni innen. Az Aldi Süd, amely közvetve - az osztrák Hoferen keresztül - a magyarországi boltok anyavállalata is, új megoldása azoknak kedvezhet, akik a nyitva tartási időn túl, azaz késő este vagy kora reggel éheznek meg. A termékek ugyanannyiba kerülnek mintha azt a boltban vásárolná meg valaki.

Az első ilyen automata a Rajna-vidék-Pfalz tartomány Haßloch településén található Aldi-üzlet mellett van. A boltlánc a cikk szerint egy Instagram-hirdetésben mutatta be először az új szolgáltatást. Többek között húsok, tejtermékek, Nutella, ketchup és feta sajt vásárolható az automatából, fizetni pedig csak kártyával lehet. Az Aldi egyelőre azt teszteli, hogyan tudja a termékeinek egy részét a nyitva tartási időn túl is elérhetővé tenni a vásárlóknak.

Magyarországon kávéautomatákkel versenyeznek

Ugyan kisebb mértékben, de az automaták versenye itthon is elkezdődött, bár a hazai egységek egyelőre kávéautomatákban gondolkodnak.

Az Aldi és a Lidl magyarországi üzletében már régebben megjelentek azok a kávéautomaták, amelyekből frissen őrölt kávébabból körülbelül 200 forintért lehet többféle kávét inni. A kasszáknál vásárolható érmével lehet használni az automatákat. A riválisok nyomába lépett a napokban a Penny Market is: kilenc üzletében jelentek meg a kávés berendezések.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Elhetetlen, 2020.08.13 22:05

@gondolkoggyunk: Jó, szórakoztassuk egymást. Igen, nem bolt, ebben igazad van. De aki nem tudott előző nap vásárolni, és megcsinálni, bedobozolni a szuper reggelijét, és hajnalban megy dolgozni, az megveszi a sima zsemlét is, ha nincs császár zsemle, valami csomagolt felvágottal, ha a munkahelyén nincs jobb büfé. Jellemző a tegnap becsomagolt csoffadt zsemle, valamivel a közepén. Ez mennyivel jobb? És nem hiszem, hogy bárki az éhhalált választaná, ha nem jut hozzá a kedvenc márkájához. Ez hézagpótlás a semmi helyett, és ne keverd a szükség helyzetet az igénytelenséggel. És hol kezdődik nálad az igényesség. Szeretem a lazacot, néha az a vacsora, de szeretem a tésztát zöldség mártással, és néha csak tejföllel, sóval, borssal eszem, imádom a natúrszeletnek megsütött padlizsánt. Igénytelen vagyok, mert nem wagyu marhát eszek esténként (semmilyen marhát nem eszek)? Na, nem akartam ennyire undok lenni, de így sikerült. Bocs. Ps. És nálad az igényességet jelenti a light kóla adott típusa? Hú****-
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gondolkoggyunk, 2020.08.13 16:03

@Elhetetlen: Az a baj, hogy míg egy boltban van mondjuk 5000 féle termék, az automatában viszont csak mondjuk 30-100 féle termék lesz, ami azt jelenti, hogy pl light kólából az automatában csak egyféle lesz, valószínűleg pont az, amit én nem fogok megvenni. Az automata a "ha nincs ló, a szamár is jó" típusú, igénytelen vevőknek való, az igényes vásárló ha nem kapja meg a kedvenc márkáját, akkor inkább szomjan pusztul :-)
Hej, a régi szép idők, amikor a Teszkó éjjel is nyitva volt.... de aztán jött a Fidesz az aljas vasárnapi boltbezárással és a régi nyivatartási rend soha többé nem állt helyre (nem csak a Teszkónál, de egyik nagy boltláncnál sem).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Elhetetlen, 2020.08.13 01:55

@gondolkoggyunk: Szerintem működhet, nem a teljes személyzet kell, csak két ember, (gondolom egy ember nem lehet egyedül biztonsági okokból, bár emlékeim szerint sokszor éjszakáztam egyedül anno a Videotonnál). A kóla utántöltés megoldva, ha fogy a zsemle, kivesznek egy tálcányit a fagyóból, vagy a hűtőből az elősütöttet, mehet a kemencébe, 15 perc múlva kész a friss. A kolbászok a hűtőből az automatába (gondolom az a része hűtőként működik), tej, kefir megoldható. Nem abszurd ötlet. Ja, még a Vidi. Éjszaka az utolsó aprómat bedobtam a kávé automatába, kávé az jött, a pohár fogyott el, és csak néztem, ahogy a kávém elmegy a lefolyóba. De lehet ezt jobban is csinálni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

gondolkoggyunk, 2020.08.12 11:01

Már boldogan kezdtem nézni a térképen, hogy hol van a közelben Aldi, aztán kiderült, hogy a csoda csak Németországban fog megtörténni, ráadásul nem is csoda, csak buta automatáktól van szó, amelyekben valószínűleg nem lesz éjfélkor se zsemle, sem light kóla.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html