Az oroszok atomerőművet építenek Egyiptomban is

Egyiptomi atomerőmű megépítéséről írt alá megállapodást Oroszország és Kairó csütörtökön - közölte Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő az állami hírtelevízió által közölt beszédében.
Inforádió, MTI, 2015. november 19. csütörtök, 17:27
Fotó: Napi.hu

Az ország északi, Földközi-tenger parti ed-Dabaa régiójában tervezett erőmű megépítéséről szóló megállapodást az egyiptomi elnök jelenlétében kötötték meg.

A kairói sajtó szerint a szerződést az orosz Roszatom atomenergetikai konszern és az egyiptomi energiaügyi minisztérium képviselői írták alá.

Szíszi sem a projekt költségeiről, sem az építkezés időkeretéről nem közölt részleteket, mindössze annyit mondott, hogy egy harmadik generációs erőműről van szó, amely négy reaktort foglal magába. Az államfő szerint a költségek nem fogják terhelni az államkasszát, azokat az erőmű energiatermeléséből fedezik. A finanszírozással kapcsolatban megemlített egy hitelt is, amelyet 35 év alatt kell visszafizetni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

lomb, 2015.11.19 18:46

Kikkel is építik az atomerőművet? Ja, az oroszokkal!

Hiába, nekik nincs EB-jük! Megtehetik, hogy a szakértelmet válasszák!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2015.11.19 18:28

Napkollektormező helyett atomerőmű.
Hiába, éjszaka is kell az áram...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html