Nagyon bejött a Lidl vicce - a boltlánc rátett egy lapáttal

Új taggal bővül a Lidl saját márkás ruhakollekciója: november végétől kapható a sárga logóval ellátott karácsonyi pulóver a brit üzletekben. A Lidl kollekciójának eddigi darabjai meglepően nagy sikert arattak: az idén piacra dobott pár ezer forintos cipőt például 6700 dollárért, azaz kétmillió forintért árulták az eBayen.
Csernátony Csaba, 2020. november 24. kedd, 06:20
Fotó: Getty Images

Idén több országban, októberben pedig a magyar boltokban is megjelentek a Lidl sajátmárkás ruhakollekciójának darabjai, így például a cég logójával ellátott cipő, póló, papucs, zokni és leggings.

Ehhez a sorhoz csatlakozott most a brit piacon a Lidl-logóval ellátott karácsonyi pulóver. A cég logója mellett karácsonyi motívumokkal díszített pulóverek a boltlánc 2020-as karácsonyi reklámfilmjében is szerepeltek, a pulcsik november 26-tól érhetőek el az üzletekben a brit piacon 7,99 fontért, azaz több mint 3200 forintért - írja a brit Metro.

A Nagy-Britanniában árult karácsonyi pulóver ugyan még nem érhető el Magyarországon, de a hatalmas karriert befutó Lidl-sportcipő mintájára akár elképzelhető, hogy a magyar boltokban is megjelennek. Itthon egyébként ledfényes pulcsikkal próbálkozik a boltlánc.

Viccként indult, kultikus darab lett

Egyébként a boltlánc nem is gondolta komolyan a saját logóval ellátott ruhák forgalmazását. A Lidl a németországi hálózat hivatalos Facebook-oldalán tavaly április 1-jén viccből felraktak egy képet egy saját márkás sportcipőről. A Lidl sárga-kék-piros színeit viselő cipő látványtervét olyan lelkesen fogadta a publikum, hogy ősszel négyszázat le is gyártottak belőle, és egy nyereményjátékon keresztül osztották szét.

Majd a cipőt korlátozott számban elkezdték árulni is és szinte azonnal kultikus ruhadarab lett. Belgiumban például pár óra alatt elkapkodták a kétezer pár cipőt idén júliusban. A 13 euróért, 4600 forintért árult cipőkre pedig akkora volt a kereslet, hogy akár százszoros áron árulták őket az interneten. Sőt, a nyáron volt olyan is, aki 6700 dollárért kínálta a cipőt az eBay-en.

HOZZÁSZÓLÁSOK