A koronavírus-járvány miatt szükségessé vált átmeneti kórházak mellett nyit boltokat a Tesco Nagy-Britanniában, hogy segítse az egészségügyi dolgozókat - írta pár napja a Retail Gazette kiskereskedelmi szaklap és a BBC.

Csak kórházi dolgozóknak

A pop-up üzletekben csak a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) dolgozóit szolgálják ki, a boltok pedig a nap 24 órájában nyitva lesznek. Az üzletek célja, hogy az egészségügyi dolgozók bármikor élelmiszerhez és általános háztartási termékekhez jussanak.

A Tesco szeretne több ideiglenes Nightingale kórház mellett is megjelenni. Az élelmiszerlánc máshogy is gondol az egészségügyi dolgozókra: ők a járványos időszakban egy dedikált időszakban vásárolhatnak.

Ideiglenes kórházakkal erősítenek a britek

A Nightingale névre keresztelt ideiglenes kórházakat a koronavírus miatt alakították ki Nagy-Britanniában, többek között Londonban, Birminghamben és Manchesterben is működnek ilyenek. Az NHS Nightingale londoni átmeneti kórháza április 7-én fogadta az első beteget a BBC cikke szerint, az első gyógyult pedig április 19-én távozott. A 4 ezer fő ellátására alkalmas kórházat egyébként 9 nap alatt húzták fel a londoni ExCel kiállító- és konferenciaközpontban.

Magyarországon is van hasonló kezdeményezés

A londonihoz hasonló példa Budapesten is elképzelhető: a Hungexpo ugyanis felajánlotta az operatív törzsnek, hogy szükség esetén használhatják a 9000 négyzetméteres kiállítási csarnokukat a vírus elleni küzdelemben.