Két elektromos SUV-ot és két szedánt dob hamarosan piacra a Mercedes - írja a Bloomberg meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A hírek szerint a cég komoly flottával készül felvenni a versenyt az elektromos prémiumautók piacán, a kocsiknak új márkanevük lesz, ami egyelőre nem ismert. A gyártás a cég brémai üzemében kezdődhet.

Piaci források szerint az első új generációs elektromos Mercedes 500 kilométert tesz majd meg egy feltöltéssel.

Bár a Tesla pénzügyileg nincs a helyzet magaslatán, a Model S mégis nagy nyomást helyez a luxusgyártókra, hogy megmutassák: ők is képesek hasonlóan "kívánatos" kocsikat gyártani.

A Mercedes kínálatában jelenleg olyan autók vannak, amelyekben az elektromotor csak kiegészíti a hagyományos hajtást, illetve a B-osztályból és a Smartból kapható elektromos kivitel. A BMW-nek már van két i-modellje, az i8 hibrid és az i3 tisztán elektromos (amelyből az egyik magyar hivatal bérel is egyet havi 800 ezer forintért) és hamarosan bővül a flottájuk. Az Audinál az e-Tron név jelzi, hogy konnektoros hibriddel van dolgunk.

A Bloomberg szerint a németek eddig igen szkeptikusak voltak az elektromos autókkal kapcsolatban részben az alacsony hatótávolság, a hosszú töltési idő, a magas árak és a megkérdőjelezhető dizájn miatt.

Korábban arról is jöttek hírek, hogy a Daimler az elektromos teherautók piacára is belép. A Napi.hu nemrég írt arról, hogy akár milliós támogatást járhat a tisztán elektromos autók vásárlóinak. A zöld rendszámokkal ingyen lehet parkolni és hamarosan a buszsávok is megnyílhatnak előttük.