Néhány héttel ezelőtt már jelezte a Revolut, hogy minden közép- és kelet-európai ügyfelet az Európai Unióban, Litvániában bejegyzett Revolut Payments UAB nevű vállalathoz helyez át. Szeptember 16-án megtörtént a váltás. A magyarországi ügyfelek is kivétel nélkül érintettek.

Az egyik legfontosabb módosítás, hogy a SWIFT- és az eurós SEPA-kifizetések fogadásához szükséges IBAN-számot módosították. Ha a Revoluton keresztül kap valaki átutalásokat, el kell küldenie az új IBAN-számot a munkaadónak, a barátainak és a családtagjainak is. Az új IBAN-szám a Revolut appban kereshető meg a számla adatainál.

Hogy az átmenet még könnyebb legyen, további két hónapig még mind a régi, mind az új IBAN-szám használható a nemzetközi átutalásokhoz, november 16. után viszont a régi IBAN-ra indított kifizetések már nem érkeznek meg, a rendszer automatikusan visszairányítja az összeget a feladóhoz.

Kevesebbet fizet a biztosítás

A meglévő utazási és készülékbiztosítások is átkerültek a litván leánycéghez. A biztosítási kötvények száma száma és a biztosítások szolgáltatója változatlan marad. A biztosított káreseményekre vonatkozó limiteket viszont angol font helyett ezentúl euróban számolja a Revolut, így ha például a külföldi egészségbiztosítás eddig 10 000 000 fontra szólt, akkor mostantól 10 000 000 euróig él a fedezet.

Ez kedvezőtlen hír, hiszen az angol font árfolyama jelenleg 390 forint fölött, az euróé pedig 360 forint alatt van, vagyis egy 10 millió fontos biztosítás 3,9 milliárd forintig, egy ugyanilyen eurós viszont csak 3,58 milliárd forintig térítené meg a károkat.