Meghan hercegné és Harry herceg PR-csapata levélben tájékoztatta a Sun, a Daily Mail, az Express és a Mirror szerkesztőit, hogy a pár megszakít velük minden kapcsolatot hamis, elferdített híradásaik miatt - adta hírül a BBC és a hvg.hu. A levélben megjegyzik, hogy éveken át figyelték ahogy a bulvárlapok támadták a szeretteiket és az ismerőseiket, és látták azt is, hogy ennek milyen negatív következményei vannak.

Meghan és Harry kifogásolja, hogy hozzájuk közel állók és teljesen idegenek életét tönkretették pletykák alapján, azaz ellenőrizetlen információk alapján megjelent írások. A szakítás azt jelenti, hogy a pár PR-csapatának tagjai akkor sem veszik fel a telefont, ha a hercegnével vagy a herceggel kapcsolatos valamilyen információ kommentjére kérik meg őket.

A hercegi pár nem kívánja segíteni a médiának azt az ágát, amely csakis kattintásvadásszattal akarja növelni a hirdetési bevételeit bármi áron. Ráadásul van a szakmának egy háttérapparátusa, amely - szemben az újságírókkal - meg sem jelenik a nyilvánosságban. Meghan és Harry ugyanakkor nem vitatja a sajtómunkások jogát, hogy korrekt információk alapján megírják a tényeket és a véleményüket a tevékenységükről.