Duplázta nyereségét az OTP Bank Románia

A vállalati hitelezésre összpontosít az OTP Bank Románia, amely az első fél évben az egy évvel korábbinál 70 százalékkal több, 1 milliárd lej (69,5 milliárd forint) értékű új hitelt nyújtott a nagyvállalatoknak - közölte a magyar bank romániai leányvállalata.
Domokos Erika, 2018. szeptember 19. szerda, 16:49
Fotó: Napi.hu

A vizsgált időszakban a kis- és középvállalatoknak nyújtott hitelek volumene 22 százalékkal, 400 millió lejre (27,8 milliárd forint) nőtt. A jelzáloghitelek volumene 14 százalékkal nőtt az első fél évben - írta a vállalatra hivatkozva a magyar állami hírügynökség, az MTI.

A vállalati hitelezés bővülése kedvező a román gazdaságnak, a bank 3,4 százalékra növelte részesedését a 2016-ban jegyzett 2,6 százalékhoz képest ebben a szegmensben a romániai piacon - mondta Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója.

A bank szeptember elején jelentette be, hogy 5 millió euró hitellel támogatja a kelet-romániai Jászvásár (Iasi) legnagyobb lakótelepének (Green Park) fejlesztését.

Az OTP Bank Románia adózás utáni konszolidált nyeresége 19,7 millió lej (1,4 milliárd forint) volt az első fél évben, 59 százalékkal haladta meg a tavalyi azonos időszakit.

HOZZÁSZÓLÁSOK