Megtalálták az FPÖ-botrány titkos győztesét

Az osztrák hírügynökség megtalálta az igazi győztesét az osztrák kormány felbomlásához vezető botránynak. Ez pedig a Red Bull.
Lovas-Romváry András, 2019. május 27. hétfő, 13:35
Fotó: Reuters - képünk illusztráció

Az Osztrák Hírügynökség (APA) megtalálta az egyik győztesét az osztrák kormány felbomlásához vezető Ibiza-botránynak: a Red Bull. A hírügynökség ugyanis kiszámolta, mekkora hirdetési értéke van annak, hogy a cég termékei megjelentek a nyomtatott sajtóban a botránnyal kapcsolatban.

Ezek szerint - csak a nyomtatott sajtót számolva - a salzburgi cég számára listaáron 1,32 millió euró hirdetési költséget spórolt meg a botrány.

Heinz-Christian Strache, az FPÖ korábbi elnöke és a botrány kirobbanásáig Ausztria alkancellárja a lemondását okozó "Ibiza-videón" szinte végig Red Bull-Vodka koktélt fogyaszt. A Der Stanard című osztrák lap tudósítása szerint ennek azért is van különös jelentősége, mivel az osztrákok számára spanyol sziget elsősorban jó borairól ismert. A videón a Red Bullt nem csak mint koktélok alapanyagát említik, hanem mint kísérőitalt szusihoz, tengeri-sügér-carpacciohoz és tonhalsalátához is.

A reklámérték-számítások nem veszik figyelembe az internetes megjelenéseket, így az APA által számolt hirdetési értéknél a végső összeg jóval magasabb lehet.

Az osztrák Parlamentben egyébként a hétfői rendkívüli ülésen bizalmatlansági szavazás fenyegeti Sebastian Kurz kancellárt, amelyet az osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) készül benyújtani, s amelyet a hétvégi vezetői ülését követően már a szabadságpárt (FPÖ) is támogatna.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.05.27 14:49

Az FPÖ megszavazta az SPÖ által kezdeményezett bizalmatlansági indítványt. Ez szerintem azt jelenti, hogy Kurz megbukott. A röhejes pedig az, hogy Strache elegendő szavazatot kapott a tegnapi választásokon, és ott fog ülni az EU Parlamentben. Hahaha. Na kíváncsian várjuk a további fejleményeket :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html