Új dolgokra készül az Ikea

Startupokkal működik együtt az Ikea: az egyikükkel a víztakarékosságra koncentrálnak, egy másik céggel pedig hulladékból készítenének bútorokat. Van olyan partner is, amelyekkel a szobai rumlit számolnák fel.
Csernátony Csaba, 2019. augusztus 10. szombat, 07:20
Fotó: Getty Images

Startupoknak hirdetett nemzetközi programot az Ikea. Összesen 62 országból több mint 1100 pályázatot adtak be a cégek, amelyek közül 18 vállalkozást választott ki a svéd bútorlánc.

A Bumblebee Spaces amerikai céggel például a mesterséges intelligenciát és a gépi tanulást felhasználva csinálnának rendet a lakásokban, azaz a kuplerájt számolnák fel.

Az Egyesült Királyságban működő Liquiproof Labs tartós termékek kifejlesztésében működik együtt az Ikeával. A természettudományok segítségével lakástextíliák élettartamát növelnék.

A dán Flow Loop olyan zuhanyzási megoldásokat szállítanak a svéd cégnek, amelyekkel a felhasznált víz 70 százaléka megspórolható, emellett az energiafelhasználás 65 százalékkal mérsékelhető.

A német Kaffeform pedig kávékészítményekből és biopolimerekből állít elő termékeket. Egész pontosan kávéhulladékot gyűjtenek, és olyan anyaggá alakítják, amely a tartós termékek létrehozásához használható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2019.08.10 07:42

Eddig is hulladékból készitettek bútorokat ..mos mi ebben az újdonság :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html