Koronavírus: Európában is elkezdődnek a gyárbezárások

A Fiat Chrysler (FCA) ideiglenesen felfüggesztette szerbiai autógyártását, mert nem érkeznek alkatrészek Kínából, ahol az új koronavírus miatt számos gyár termelése áll. A kragujevaci gyárban a Fiat 500L autókat készítik.
Rácz Gergő, 2020. február 14. péntek, 17:37
Fotó: Reuters

Az európai autógyárak közül a szerbiai az első, ahol fel kellett függeszteni a termelést a kínai alkatrészszállítások leállása miatt - idézi a társaságot az MTI.

A Fiat Chrysler múlt csütörtökön arra figyelmeztetett, hogy ha rövidesen nem áll helyre az alkatrészszállítás Kínából, akkor 2-4 héten belül le kell állítania a termelést egyik európai gyárában.

A kragujevaci gyárban tavaly mintegy 40 ezer autó készült.

Itt kaphat információt Magyarországon:

Ha kérdése van a koronavírussal (Covid-2019) kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható. A vonalakon szakemberek adnak információt az új koronavírusról. A koronavírusról folyamatosan frissülő információk itt és itt érhetők el. Az NNK arra kéri a lakosságot, hogy csak akkor hívják a zöldszámokat, ha az NNK weboldalain nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre.

HOZZÁSZÓLÁSOK