Látványosan bünteti vezetőit az egyik legnagyobb amerikai bank

A Wells Fargo, az egyik vezető amerikai lakossági bank összesen 32 millió dollárral csökkenti cégvezetőinek juttatásait - idézi a pénzintézet közlését az MTI.
K. Kiss Gergely, 2017. március 1. szerda, 19:20
Fotó: Reuters

A Wells Fargo új vezetése azt reméli, ez a lépés is hozzájárul ahhoz, hogy a bank hitelességét visszaállítsák a tavalyi botrányos év után.

A San Franciscó-i székhelyű bankról tavaly szeptember végén derült ki: sorozatos csalást követett el, hogy azt mondhassa részvényeseinek, termékei és szolgáltatásai egyre növekvő keresletnek örvendenek.

Ennek elhitetésére a bank az ügyfelei tudta és beleegyezése nélkül, illegálisan mintegy 2 millió számlát nyitott, nem egyszer olyanok nevére is, akik nem is tartoztak a ügyfelei közé. A botrány megrendítette a bankot, és jelentősen esett a tőkepiaci értéke.

A cég tavaly 5300 alkalmazottjától vált meg, és visszatartotta az október közepén leköszönt cégvezető, John Stumpf sokmillió dolláros célprémiumát. A Wells Fargo árfolyama nem sokkal 18 óra 30 után 3,47 százalékos pluszban, 59,89 dolláron állt a New York-i értéktőzsdén szerdán.

HOZZÁSZÓLÁSOK