Már végleges: a lengyelek viszik a nápolyibizniszt

A Nestlé meghozta a végleges döntést nápolyigyártása egy részének Lengyelországba telepítéséről. A lehetőség nagy ellenállást váltott ki, ám a cég lecsillapította a kedélyeket.
Barabás Júlia, 2018. június 23. szombat, 15:37
Fotó: Napi.hu

A Nestlé úgy döntött, hogy már az év végéig a Blue Riband nápolyi előállítását áttelepíti Nagy-Britanniából Lengyelországba - írta a Rzeczpospolita. A svájci élelmiszer-ipari cég a termék előállításának helyszínét már 2017 áprilisában át akarta vinni a szigetországból más európai országba, de sokáig fontolgatta döntését.

Lengyelország csak az egyik jelölt volt, de végül a Nestlé a lublini vajdaságban lévő Kargowa mellett tette le a voksát. A Blue Riband termelését 2018 vége előtt indítják. Eközben a britek fellélegeznek, mert a cég sokkal kevesebb embert bocsát el négy ottani gyárából, mint azt kezdetben gondolták. Tavaly még 300 munkahely megszüntetéséről volt szó, amit 73 emberre csökkentettek.

Mint a cég szóvivője elmondta, a lengyelországi gyár kitűnő olyan termékek készítésre, mint a Blue Riband. A változtatás egyben lehetővé teszi, hogy Nagy-Britanniában más termékek (Toffee Crisp, a Munchies, a Rolo, vagy a Fruit Pastilles) gyártására koncentráljanak.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK