Máris itt az újabb bankcsőd

Az év kezdete óta a harmadik bank ment csődbe az Egyesült Államokban, tavaly tizennyolc bank zárt be Amerikában, egy évvel korábban huszonnégynek kellett lehúznia a rolót.
MTI, 2015. február 21. szombat, 09:07
Fotó: Reuters

Az állami betétbiztosítási alap (FDIC) honlapjára felkerült adatok szerint harmadikként a georgiai Capitol City Bank & Trust Company ajtajára került lakat. A szövetségi államban tavaly egy bank ment csődbe.

Az idén egy floridai és egy illinoisi bank is bezárt.

A betéttulajdonosokat fejenként 250 ezer dollárig (mintegy 67 millió forint) biztosítja az amerikai betétbiztosítási alap.

A csődhullám öt éve tetőzött, a bezárt bankok száma 2010-ben 157-re nőtt az egy évvel korábbi 140-ről. Négy éve 92 bank ment csődbe, három éve 51. A 2007 vége óta csődbe jutott bankok száma csaknem ötszáz.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pen, 2015.02.21 12:04

Na a harmadik világháború nagyon közeleg ha bedőlnek a bankok és csőd fenyeget tolni kell a hadiiparon mert szükség van a gazdasági fellendülésre és ez a tuti.Amerika könnyen beszél nem náluk lesz háború hanem Európában és még nem tudni milyen mert nem valószínű nem lokális lesz,és akkor az amik is megszívják de minket ez már nemfog vigasztalni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html